Laman Utama

Tarikh KEMASKINI : 27 JANUARI 09
AKTIVITI PERSATUAN WOODBALL SMK.ROMPIN 2009 woodball
SEKITAR KEJOHANAN DUA PENJURU WOODBALL
SMKR VS SMTSAS DI SERAI d, LANJUT PADA NOVEMBER 2008.
Permainan woodball boleh dianggap permainan
popular di Kuala Rompin, Pahang. Tidak hairanlah di SMK.Rompin juga terdapat "fairway" untuk permainan ini.
Mantan bekas pengetua, Encik A.Wahab Taha merupakan pengasas persatuan ini dan mempunyai minat dan komitmen yang amat tinggi dalam permainan ini.
Namun demikian, pebangunan pesat dari infrastruktur untuk warga SMK. Rompin, fairway woodball terpaksa dikorbankan... . Pembinaan satu blok bangunan kelas dan sebuah dewan besar di. Rompin menyebabkan semua pemain profesional SMK. Rompin terpaksa bermain di sebuah resort terkenal yang terletak agak jauh dari sekolah. Namun berkat minat yang mendalam dan pemainnya yang dah agak berumur itu, maka inilah permainan yang paling sesuai ketika ini. Bagi peminat woodball lain di seluruh negara yang nak cuba permainan ini, kita boleh tolong aturkan. Tuan tuan boleh hubungi GPK Ko-Kurikulum SMK. Rompin (UP : Tn Haji Norazam Mat Saad)
 
   
Inilah gaya pemain pro. Beliau merupakan pengasas permainan ini di SMK. Rompin. Kewujudan permainan ini menjadikan sekitar sekolah lebih ceria dan manarik.
Yang ni pejam mata pun masuk.... Sebagai ketua warden beliau sentiasa menggalakkan penghuni asrama berlatih.
   
Aktiviti berjalan sambil memikul pemukul (malet) woodball satu rekreasi yang cukup baik untuk kesihatan. Setiap pemain akan berjalan kaki lebih kurang 4 km untuk menyudahkan permainan 24 gate. Nampak tu slim belaka pemain kita ni......
Pengetua SMK. Rompin yang baru, Encik Mohammad Hamid cuba bermain pada hari 16 Mei 2007, Sambutan Hari Guru. Tempat berapa.... malas nak cakap.

KEPADA SEMUA WARGA SMKR

PERTANDINGAN GP WOODBALL 07 SEDANG BERLANGSUNG. KEPADA YANG BERMINAT SILA LAPOR DIRI KEPADA EN BORHANUDIN. BELIAU MERUPAKAN SETIAUSAHA KELAB WOODBALL SMKR.